Waarom een Vriendenstichting?

Stichting Vrienden van de Heilige Nicolaaskerk te Lettele

Waarom een Vriendenstichting?

Het aantal actieve kerkgangers in Nederland neemt af, ook in Lettele. Veel kerkgebouwen worden gesloten, krijgen een andere bestemming of worden afgebroken. Het onderhoud van een kerk kost immers geld en als er minder gelovigen zijn om de kosten te dragen, is dat niet vol te houden.
Veel mensen in Lettele zijn gehecht aan ‘hun’ Heilige Nicolaaskerk. Dat zijn niet per se mensen die nog actief zijn in de katholieke geloofsgemeenschap. Zij hebben er wel wat voor over als de kerk behouden zou kunnen blijven voor henzelf en voor de generaties na hen.

Dit is de gedachte achter de Stichting Vrienden van de Heilige Nicolaaskerk te Lettele. De stichting is in 2003 opgericht door een aantal mensen die zich willen inzetten voor het behoud van deze kerk, met instemming van en financiële ondersteuning door het toenmalige parochiebestuur.

De doelen van de stichting zijn de instandhouding van het kerkgebouw en het bijdragen aan een levende geloofsgemeenschap in Lettele. De stichting verkrijgt haar inkomsten uit donaties en het voeren van acties, waaronder de jaarlijks terugkerende religieuze markt tijdens de Lettelse kermis.

Uit deze bijdragen heeft de stichting bijvoorbeeld het beeld van de Heilige Isidorus laten restaureren en een smeedijzeren hek achterin de kerk laten plaatsen waardoor de kerk overdag toegankelijk is voor gelovigen en bezoekers.

Word vriend, doneer óf vraag geld aan.

Vrienden van de Heilige
Nicolaaskerk te lettele

Oerdijk 188 B
7434 RC Lettele
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon:
(06) 250 67 603

Gegevens

Kamer van Koophandel: 08113844
RSIN: 816258405
IBAN: NL26INGB0009684129
Privacyverklaring

ANBI

Per 01 januari 2012 merkt de Belastingdienst de stichting aan als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Als culturele instelling is voor particulieren 1,25 keer van de gift aftrekbaar van de inkomstenbelasting.


© Vrienden van de Heilige Nicolaaskerk te Lettele.

Ontwerp en ontwikkeling: Blinck Media & Webdesign Buro.